donderdag 7 juli 2011

lazy sodabread

Ja zelfs in de Bourgogne regent het (gelukkig) ook wel eens. Dus vandaag lekker in de keuken gestaan.
Eerst een courgettesoep gemaakt, maar die kennen we wel. Daarna zin in een broodje. In Frankrijk kennen ze niet echt karnemelk. Is lastig te krijgen. Maar in grote supermarkten vond ik bij een Halal afdeling gefermenteerde melk, Zuur en dat heb je nodig voor sodabread. Lekker snel klaar als er ineens gasten voor je deur staan. Veel variaties mogelijk. Bijgaand mijn experimentele versie van een regenachtige dag in de Bourgogne met op de achtergrond terwijl ik dit type heerlijke muziek van Alessandro Safina.

250 gram tarwebloem
1,5 tl zout, 1,5 tl suiker, 1,5 tl baksoda; allen afgestreken
verse dragon (toen ging het regenen), dus op naar droge grill-kruiden met oa lavendel en tijm en geroosterde kemirinoten, 2 tl lijnzaadpitjes.
3 dl karnemelk of andere zure melk/yoghurt

In kom alle droge ingrediënten mengen. Oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht), inclusief bakblik. Dan met houten lepen vloeistof mengen: vite vite!. De baksoda werkt snel. Bakblik wat bloem op strooien. Met hand bolvorm maken van deeg en op plaat leggen. Licht met bloem bestrooien. Ca 25 minuten. Af laten koelen op rooster. Eet het op de dag zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten