zondag 30 oktober 2011

Ja zelfs hooi kun je in de keuken gebruiken.

Zo dat is lang geleden dat ik wat heb geschreven. Nu de avonden weer wat langer worden weer wat meer tijd om weer eens wat te tikken. Ondertussen hebben we in september de laatste hooi-ronde gedaan. Heerlijk ruikend hooi. En veel te veel waarschijnlijk voor onze dieren, dus in de moestuin al veel gebruikt. En het leek me leuk om in de keuken ook nog wat te gebruiken. Veel vrienden en buren kijken ons raar aan, maar het is echt lekker!!
Kook wat lekkere aardappeltjes, ongeschild, in zijn geheel, bijvoorbeeld Ratte gaar. Zijn ze groot snij ze dan na het koken in de lengte doormidden.
Zet dan je plancha aan op 250 graden. Snij het hooi evt fijn. Leg het hooi op de plancha. Leg daar weer een rooster op met je aardappeltjes. Deksel erop en ongeveer 15 minuten laten roken. Gaat niet vlammen (bij mij tenminste niet) en rookgeur eigenlijk ook niet, al heb ik wel de afzuiger aangezet toen ik geen vlammen zag.
Het hooi geeft een heerlijke smaak aan je aardappeltjes.  Je kunt ze serveren met boter, of yoghurt met bieslook sausje. Ik ga ook met andere ingredienten expirementeren. Succes!

1 opmerking: