zondag 13 mei 2012

Onkruid? Ben je mal. Maak gewoon Cake de verdures

Het gezegde "if you cannot beat it, eat it "geldt zeer zeker voor de Fransen. Bovendien zo vroeg in het voorjaar als er nog niet zoveel groenten in je moestuin staan en je wilt toch wat groenten op je bord dan is dit recept een mooie oplossing.
Deze cake maak je dus met allerlei groente uit de natuur. diverse salade-planten bv hondsdraf of mache, zuring, tretagone/spinazie, paardenbloemblad, brandneteltopjes, de blaadjes van de radijs (want die zijn er wel lekker vroeg in je tuin), wilde rucola etc. De cake  is heerlijk als hapje bij de borrel of meer als een entree op een salade met lekkere dressing. Of eet het samen met wat ham om het een wat smeuiger karakter te geven.
En vooruit .....als je niet zo graag uit de natuur eet koop dan gewoon wat verschillende slasoorten bij de groentenboer en gebruik dat. Of nog beter, gebruik je restjes sla van gisteren

 250 gram bloem
4 eieren
50 ml droge witte wijn
1 zakje gist
60 ml olijfolie
1 eetlepel mosterd (grove bij voorkeur)
50-100 gram geraspte kaas
200 gram sla, onkruid of hoe je het noemen wilt
beetje boter voor de vorm
zout, peper
cakevorm

Meng bloem, gist, zout, peper. Voeg de eieren toe, witte wijn en de olie.
Was het onkruid/sla, even kort koken op laag vuur (ca 10 minuten). Afgieten en beetje uitdrukken.
Dan mosterd en kaas hierdoor mengen. Dit geheel weer door het bloemmengsel mengen.
Verwarm je oven voor op 200 graden. Vorm de cakevorm goed in.
Doe het mengsel erin en ca 30 minuten in de oven. Check met een satéprikker of binnenste goed gaar is.
Dan even laten afkoelen en eventueel met een mes langs de randen lossnijden en dan keren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten