donderdag 31 mei 2012

Sla in overvloed

Het is zomers warm hier en dan eet ik graag wat lichter voedsel. Ik maak dan graag een sla-soep.
In de kas moet de sla nu opgeruimd worden om plaats te maken voor de aubergine, de tomaat, de physalis en een stevia-plantje. Dit laatste plantje is een probeersel; daar vast later nog een keer over.

Je kunt de slasoep met verschillende bouillon-varianten maken, maar zelf vind ik de mediterrane groente-bouillon het lekkerste erbij. Of een kippenbouillon. Gebruik in ieder geval een niet te sterke bouillon want de smaak van sla is niet heel uitgesproken.

De hoeveelheden maken ook niet zoveel uit. voor 4 personen neem ik ca. 2 kroppen sla (kies zelf welke je lekker vindt); 1 liter bouillon, en als ik er tijd voor neem dan fruit ik eerst een uitje met wat knoflook en een heel fijn gesneden aardappel, dan de bouillon erin en als dat kookt hups de sla erin. Even laten koken tot de sla zacht is. Dan met een pureerstaaf mixen of de keukenmachine.

Zelf vind ik dit heldere groene soepje altijd erg lekker met verse geitenkaas bij het opdienen. Of geroosterde pijnboompitjes of lekkere creme fraiche of etc etc. En natuurlijk een heerlijk stukje brood.

Eet smakelijk op een mooie zomerse dag!Geen opmerkingen:

Een reactie posten