donderdag 26 juli 2012

Eenvoudige zomerse hapjes

Nu het weer in Europa even op een echte zomer lijkt wat tips voor simpele, snelle, maar reuzelekkere hapjes om te eten bij een goed glas koude witte wijn; een Bourgogne misschien; pourquoi pas ?

Tip 1: geitenkaasspread pannenkoekje
Maak met de granen bv spelt of rogge, boekweit (of kant en klaar) kleine pannenkoekjes en besmeer die met een mengsel van hele verse geitenkaas die is vermengd met knoflook en diverse kruiden zoals bijv fijngesneden rozemarijn, salie, thym,dragon etc etc.. Maak het nog lekkerder door wat slablaadjes erop te leggen en dan pas oprollen. Snijd het evt  in stukjes en steek er een prikkertje in... en voila......

Tip 2: meloen met buffelmozzarella salade.
Neem een goed rijpe zoete meloen. Snijd die in dunne partjes, schil ze. Dan mooi schikken op een schaal en met zout, peper bestrooien en met olijfolie besprenkelen. Afdekken en tot gebruik in de koelkast zetten. Bij het serveren bij voorkeur buffelmozzarella in stukjes erop leggen en daar gaat ook die heerlijke schotel.....

Tip 3: roomboter met bloemen.
Dit geeft echt een feestelijke tintje aan je tafel. Neem roomboter laat die zacht worden en roer dit dan lekker smeuig. Neem naar behoefte bloemen zoals bv: goudsbloem, komkommerkruid, oost-indische kers, of nog een paar blaadjes afrikaantjes (pas op; die zijn sterk van smaak), of wat peterselie etc etc. Dan in folie doen en oprollen tot een worstje en weer in de koelkast leggen tot gebruik. Wanneer je het daarna in plakjes snijdt krijg je erg mooie kleurtjes te zien. Een feest om op een heerlijk stukje vers brood te smeren!


Genoeg tips voor vandaag. Nu ga ik ook even een duik in het zwembad doen; even afkoelen.
Foto's volgen vast nog wel een keer (van de gerechtjes dan he.....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten