woensdag 18 juli 2012

Zomerpompoenen!!! Patisson

De 1e zomerpompoenen zijn er weer. Ken je ze al: de patisson? Ze zijn er in wit, groen en geel heb ik ze ook gezien. In mijn moestuin heb ik dit jaar de witte patisson gezaaid. Zo in het begin van het seizoen hoef je ze amper te garen. Later in het seizoen wordt de schil wat harder en de najaarsexemplaren kun je zelfs vrij lang bewaren. Eigenlijk zoals een gewone pompoen.
Ik vind de vorm altijd zo leuk en vooral als ze nog klein zijn zo tussen de 10 en 15 cm gebruik ik ze om te vullen. Zelf vind ik het vullen met een bleu-kaas het lekkerst, want het vruchtvlees zelf heeft een zachte smaak. Vandaag heb ik ze echter gemaakt met halfdroge geitenkaas. Met een notenrijst en en salade en heerlijke zomerse maaltijd. Een mooi recept voor de tong die van zachte smaken houdt.

Wat heb je nodig: per persoon
- een kleine patisson tot maximaal 15 cm.
- een half geitenkaasje of een stuk bleu
- olijfolie
- zout en peper

Maak de patisson even onder stromend water schoon. Steek dan met een scherp mesje het kapje royaal uit, zodat je een vulholte maakt.
Deze holte even met zout en peper bestrooien. De kaas erin, al dan niet in stukjes. En naar smaak olie, zout en peper erover heen.
Dan in een ovenschaal zetten en in voorverwarmde oven van 180 graden zo'n 20-30 minuten laten garen.
Het is niet erg als zo vroeg in het seizoen niet tot op de bodem alles gaar is, dat geeft juist een lekker krokante touch.

Nu nog een lekker wijntje erbij, en daar ga je dan heerlijk smullen.
patisson voordat het de oven ingaat.Geen opmerkingen:

Een reactie posten