zaterdag 13 juli 2013

Bloemenboter

De zomer lijkt nu toch echt stabiel te zijn, hier in ieder geval wel.
De temperatuur van ons natuurzwembad is nu ruim 28 graden. Dus erg aangenaam om in te zwemmen, nadat je in tuin gewerkt hebt.

Met het warme weer heb ik niet veel zin om lang in de keuken te staan, maar je wilt toch ook een fijn zomers gevoel aan tafel hebben.
Een van de lekkernijen die ik dan graag maak is een kruiden-/bloemenboter. Het is eenvoudig te maken en je kunt zelf varieren naar eigen smaak. Fout gaat het eigenlijk nooit.

Ik neem zachte roomboter (evt gezouten), bijvoorbeeld 1/3 pakje. En prak dit in een kommetje met een vork zacht. Dan heb ik op een koel moment van de dag of nog liever net ervoor een handje bloemen geplukt. Heerlijk zo'n wandeling in de wei of bos of door je eigen tuin. Denk bij eetbare bloemen dan aan rozenblaadjes (zonder het witte deel), goudsbloem, komkommerkruid, dovennetel, vergeet-me-nietjes, kaasjeskruid, oost-indische kers etc etc. Neem ook kleinere hoeveelheid groene kruiden zoals bijvoorbeeld: rozemarijn of dragon, basilicum, peterselie. Dit hak je fijn. Dan desgewenst nog 2 teentjes knoflook persen boven de kom. Alles goed mengen en dan het geheel als een worstje in folie rollen en weer in de koelkast tot gebruik leggen. Dan in mooie plakjes snijden en je serveert echt iets feestelijks zonder al te veel werk. Dit blijft een paar dagen goed, niet te lang bewaren.

Dit is heerlijk op een toastje of een stukje brood, maar je kunt ook een stukje vlees van de barbecue beleggen met zo'n plakje kruiden-bloemenboter.

Geniet van de zomer! En wie weet tot na de zomer bij de kookkursus eind oktober.

Volg Cuisine d'Amis op twitter via @cuisinedamis of via facebook

1 opmerking:

 1. Hallo!
  Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

  Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

  Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
  Breng ons een bezoek!

  Groetjes Magdalena
  Volrecepten.nl

  BeantwoordenVerwijderen