woensdag 30 oktober 2013

Spaghetti-pompoen als restverwerking

Van de week kreeg ik een spaghetti-pompoen van een vriendin en ik had die in het verleden wel eens gegeten, maar snapte niet goed waar dat woord spaghetti nu vandaan kwam, want ik zag geen spaghetti-slierten. Dus dit keer eens wat beter gekeken hoe dit klaar te maken met een receptje, maar ja dan houd je met 2 personen wel een halve pompoen over.
En er lag nog wat meer in de koelkast van de afgelopen week: een groene paprika, wat salami. Dit aangevuld met onze eigen dagverse eieren en in combinatie met weinig tijd vandaag was dit restjesverwerkingsgerecht zo klaargemaakt.


Om te beginnen hoe maak je nu een spaghetti-pompoen klaar. Dit is een van de manieren. Je begint met het wassen, en dan het topje waar de stengel aan zit afsnijden. De pompoen doormidden snijden van boven naar onder en in een ovenschotel leggen met de snijkant naar beneden. Doe er een klein laagje water in en zet de helften ca. 30-45 minuten in een oven van ca. 180 graden. Daarna even laten afkoelen en zodra deze hanteerbaar is met een vork het vruchtvlees eruit schrapen. Ja dan zie je pas waarom het een spaghetti-pompoen heet. De vork bleek het essentiële gereedschap te zijn.
Daarna kun je dit vruchtvlees verwerken zoals je wilt. Met een pasta-saus misschien?

Wij deden het vandaag zo: Voor 2 personen
 1 Ui snipperen, 1 paprika in blokjes snijden en op niet te hoog vuur rustig bakken in wat olie. Zorg dat de uien niet donker en dus bitter worden. Daarna het pompoenvruchtvlees van de halve pompoen erbij en de salami (ca. 50 gram) in stukjes. Als dit goed warm is verdeel je 3 losgeklopte eieren erover. Op laag vuur laten stollen, af en toe schudden. Kruiden/zouten naar smaak. Ik deed er gedroogde tomatenpoeder over en een beetje zout.
Een vers gebakken broodje erbij en de maaltijd was klaar.


Ik denk dat voor een vegetarische versie een stukje gezouten kaas in blokjes het ook goed doet.

Voor meer informatie over koken in Frankrijk-de Bourgogne zie www.cuisinedamisbourgogne.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten