woensdag 17 februari 2016

Een cocktail van munt en vlierbloesem

Ik heb in mijn kast nog wat hydrolaten staan die nodig voor de volgende oogstronde opgemaakt moeten worden: een hydrolaat van de vlierbloesem en een van groene munt. Een heerlijk frisse combinatie. Wat te doen hiermee? Misschien een Hugo cocktail? Die is afgelopen zomers zeer populair geweest. Ik zag deze cocktailmix eigenlijk pas voor het eerst bij Antoinette in haar Italiaanse keuken die ze zonder alcohol maakte. Hier vind je haar recept: Antoinette Ik meng wel van alles, maar noem het meestal geen cocktail.
Geen idee of de Hugo nog populair is, maar ik vind het een lekkere combinatie en gezien mijn passie voor wilde planten......
Een cocktail dus zonder suiker en zonder alcohol!

cocktail munt en vlierbloesem
En hoe maak je die? Per champagneglas: 

1 deel (ongeveer 1 theelepel) hydrolaat van groene munt
2 delen (ongeveer 2 theelepels) hydrolaat van vlierbloesem
2 druppels citroensap
een blaadje munt per glas (of hier een peterselie, want is nog wat vroeg voor de bloesem).
wat sumakpoeder voor de rand van het glas, staat wel leuk en geeft een extra zuurtje.
gestampt ijs
aanvullen met koud (evt. bubbel) bronwater

En hoe smaakte het? Superfris, doet me naar het voorjaar verlangen. Dit voorjaar ga ik deze cocktail natuurlijk serveren met wat vlierbloesem erbij. Ik ga dit jaar al mijn cursisten een cocktailaat aanbieden. Ik maak mijn eigen trendje ;-)
Hoe zal ik deze cocktail creatie dan noemen? Een Hugolaat? Andere suggesties zijn welkom.

En mocht je geen foodgrade hydrolaat vinden, dan kun je altijd nog een geconcentreerde thee maken van beide kruiden, goed laten afkoelen, mengen et voila....(wel de hoeveelheden aanpassen, want een hydrolaat is veel sterker dan een kruidenthee).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten