Follow by Email

zondag 3 februari 2019

Even weer experimenteren met tamme kastanje

Het is winter, en tijd om te experimenteren.
Ik had wat tamme kastanjepuree over van een koekjes recept met een ingrediënt uit de Toko. Dat recept komt ook binnenkort. Zonde om dat lang te laten staan. Daarnaast kom ik ook om in de sinaasappels. Kisten vol. Een experiment met merengue maken van eenden-eieren was van de week mislukt qua vorm, maar is er niet minder lekker om. En de advokaat van onze eenden-eieren vindt het ook tijd om weer de koelkast uit te komen. Tijd om hier wat mee te gaan doen.

Sinaasappels persen (voor 2 personen had ik 2 sinaasappels) en het sap verwarmd. De puree (3 eetlepels) erbij en goed mengen. Eventueel nog wat zoetstof toevoegen voor de zoetekauwen. Dit in mooie glaasjes gieten en op laten stijven in de koelkast
Als het zover is, dan wat (zelfgemaakte) advocaat erbij en aftoppen met.een "crumble" van de mislukte choco-merengue. Tof toetje voor de zondag.

fruitige kastanje crème met advokaat toetje




Geen opmerkingen:

Een reactie posten